Εικαστικό Τμήμα

Ανακαλύπτοντας τους συμβολισμούς της παιδικής ζωγραφικής

Η ζωγραφική για παιδιά στοχεύει στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού μέσα από την απόκτηση εικαστικής σκέψης και καλλιτεχνικής αντίληψης και συμβάλει στην ψυχοκινητική τους ανάπτυξη.

Στον Π.Ο. Λιτοχώρου οργανώσαμε λοιπόν με πολύ μεράκι και αγάπη για τα παιδιά μας το εικαστικό τμήμα, και φέρνουμε την ζωγραφική στη ζωή των παιδιών!

Τα ωφέλη της ζωγραφικής είναι τεράστια στη ζωή των παιδιών!

Έκφραση συναισθημάτων

Η ζωγραφική μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά σας να εκφράσουν τα συναισθήματα τους. Μέσα απο την χρήση διαφορετικών χρωμάτων, μπορούν να εκφραστούν χωρίς τη χρήση λέξεων.

Αυτοπεποίθηση

Η ζωγραφική βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη λήψη αποφάσεων. Πρέπει να αποφασίσουν τι θα σχεδιάσουν καθώς επιλέγουν το χρώμα που θα πρέπει να χρησιμοποιείται για διάφορα μέρη της ζωγραφικής.

Εκτόνωση θυμού ή θλίψης

Η ζωγραφική μπορεί να παίξει το ρόλο της θεραπείας για ένα παιδί που μπορεί να νιώθει διάφορα συναισθήματα, είτε αυτά τα συναισθήματα είναι ευαίσθητα ή ακραία στην φύση τους. Εκτός από την επικοινωνία, η ζωγραφική μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αισθάνονται καλύτερα για πράγματα που μπορεί να έχουν κλείσει μέσα τους.

Εμείς ξεκινάμε!!!! Εσείς;

Τα παιδιά πρέπει να ζωγραφίζουν και να ασχολούνται με την τέχνη….

Γιατί όμως;

Γιατί η ενασχόληση με την ζωγραφική
* αυξάνει την εγκεφαλική δραστηριότητα
* μειώνει το άγχος και το στρες
* βελτιώνει την μνήμη
* βελτιώνει τη λεπτή κινητικότητα
* αυξάνει την παρατηρητικότητα
* βοηθάει στην έκφραση συναισθημάτων

 

Το τμήμα παιδικής ζωγραφικής λειτουργεί κάθε χρόνο από τα τέλη Σεπτεμβρίου εώς τον Ιούνιο στην αίθουσα του ΠΟΛ στο πάρκο Λιτοχώρου’

Για εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας….. Ανυπομονούμε!

Εικαστικός Dorothy Paszyńska Karailia
Γεννήθηκε στην Κρακοβία της Πολωνίας.
Εκεί τελείωσε το λύκειο , παράλληλα συμμετείχε σε διετές σχολικό πρόγραμμα με θέμα ψυχολογια των παιδιών μέσα από την ζωγραφική .
Αυτοδίδακτος ζωγράφος ,έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής μέσα και έξω από την Ελλάδα.
5 ατομικές εκθέσεις
25 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ( Πολωνία, Αούστρια ,Τουρκία ,Κόσσοβο )
Πολλά από τα έργα της επιλέχθηκαν ως εξώφυλλα βιβλίων καθώς και ως διακοσμητικό περιεχόμενο ποιητικών συλλογών, ημερολογίων και αφισών.
Έχει κάνει εικονογράφηση στο παιδικό βιβλίο “Φοβάμαι να πετάξω μαμά“„ της Μαρίας Ξανθοπούλου Κανελλιαδου.
Τον Μάρτιο του 2018 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο “QVo vadis ψυχή μου” – ποιητική συλλογή εμπλουτισμένη με έργα ζωγραφικής της.

Πολιτιστικός Όμιλοσ λιτοχωρου

Όλοι μαζί και ένας ένας ξεχωριστά εκφράζουμε και ζωντανεύουμε την διαχρονία της λαϊκής ψυχής. Στο Λιτόχωρο αν σμίξουν οι ανάσες των παππούδων μας με τα βήματα των σημερινών του κατοίκων, τότε το μέλον του τόπου θα βρεί το δικό του θρόνο στην ιστορία!!!

Contact Information

Scroll to Top